Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a saját otthonukban élő, 65 év feletti egyedül élők, valamint egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló, a segélyhívó készülék megfelelő használatára képes időskorú vagy fogyatékos személyek, illetve pszichiátriai betegek részére az önálló életvitel fenntartása mellett felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából nyújtott ellátás.” (1993. évi III. törvény 65. §)

Az Alapítvány kifejlesztette a Patrónus Segítő Szolgálat nevet viselő mobil jelzőrendszeres házi segítségnyújtó rendszert, melynek előnye, hogy a segélyhívás lebonyolításához mobiltelefonokat használ, ezért egyben teljes körű kommunikációs rendszerként is működik. A diszpécserközpont a Kincses Sziget Szépkorúak Otthonában működik 4 diszpécser 24 órás közreműködésével .

Forrás: www.tveger.hu

A jelzőrendszerben használatos készülékek megbízható, egyszerűen kezelhető, ütés, csepp és porálló NOKIA és EMPORIA mobiltelefonok. A rendszeren belül az ápolókkal, szolgálatvezetőkkel, a központtal és a jelzőrendszerhez tartozó készülékek tulajdonosaival bármikor ingyen lehet beszélgetni. További havi 40 perc bármely hálózat irányában szabadon lebeszélhető, ennek díját az alapdíj tartalmazza.

A Patrónus Segítő Szolgálat biztosítja:

A jezőrendszer működése