Iskolai közösségi szolgálat és Kincses diákszálló

A Kincses Sziget Szépkorúak Otthona, illetve a Kincses Diákszálló lehetőséget nyújt abban a középiskolákban és szakközépiskolákban tanuló diákok számára, hogy az iskolai közösségi szolgálatot teljesítsék akár kikapcsolódás mellett is. A diákok különböző feladataink ellátása során végezhetnek közösségi szolgálatot, miközben szert tehetnek sokféle hasznos tapasztalatra.

Két különböző tevékenységi körbe tudnak bekapcsolódni a diákok:

I. Szociális tevékenységek (mentális egészséget támogató)

II. Környezetvédelmi tevékenységek (épület állagmegóvása és parkrendezés)

Természetesen csak olyan tevékenységbe kapcsolódhatnak be a diákok, amely szakképzettséget nem igényel.

Az iskolai közösségi szolgálat mellett, kikapcsolódásra is van lehetősége, azoknak az osztályoknak, akik a Kincses Diákszállóban is megszállnak.(Előzetes egyeztetés szükséges)

A szállás 40 diák részére nyújt komfortos elhelyezést Noszvajon, hazánk legnagyobb egybefüggő erdősége, a Bükk hegység lábánál. A hely egyik adottsága, hogy a levegőminőség itt a legjobb az országban. Amit nyújtunk: szervezett szabadidős programok (Barlanglakások, Kaptárkövek és Attila forrás megtekintése, különböző csoportos játékok…stb.), hagyományőrző programok (tájház megtekintése), tiszta levegő és iskolai közösségi szolgálat teljesítése.

Várjuk az Önök jelentkezését, hogy diákjaik saját élményeiken keresztül fejleszthessék szociális érzékenységüket és azokat a kompetenciáikat, amelyek által tudatosabb tagjai lehetnek környezetüknek. Mindezt akár szervezett szabadidős programok mellett.

 

Elérhetőségek:

3325 Noszvaj, Szomolyai út 0214/18 hrsz.

Tel: 06-36-563-320

e-mail: medicinliget@medicinliget.hu, pr@medicinliget.hu

A tarnaleleszi Utassy József Általános Iskola 6. osztályának jutalomkirándulása

A tarnaleleszi Utassy József Általános Iskola hatodikos osztálya 2016. június 27-29-ig töltötte nálunk az osztálykirándulását, melyet a Heves Megyei Hírlap “Legszuperebb osztály” játékán nyertek.

A pár nap alatt megismerkedtek Noszvaj nevezetességeivel, fürödtek Bogácson, kirándultak Egerben.

Az élményeikről készült képeket ide kattintva tekinthetnek meg.


Diákszállásunkon vendégeskedtek a kárpátaljai Szürtei Középiskola diákjai

A „Határtalanul” program keretében 2016. június 2-5. között az EKF Gyakorlóiskola meghívására Diákszállásunkon vendégeskedtek a kárpátaljai Szürtei Középiskola diákjai. A program célja a külhoni magyar diákokkal való kapcsolat építése, elmélyítése. A 4 nap alatt rengeteg élménnyel gazdagodtak: részt vettek a Gyakorlóiskola tanóráin, megismerkedtek Budapest, Eger és Noszvaj látványosságaival. A rengeteg program mellett a noszvaji szálláshelyen is mozgalmasan, aktívan telt az idő, vetélkedőkkel, tábortűz melletti énekléssel zárták napjaikat.

Az eseményről készült képeket ide kattintva tekinthetik meg.