Lakóink mondták

János bácsi (92 éves )

  1. júliustól vagyok itt. Két fiam, két unokám és három dédunokám van.

Feleségem halála után sokáig éltem egyedül. A gyerekek segítettek mindenben, de végül közösen úgy döntöttünk, hogy beköltözök a Kincses Sziget Szépkorúak Otthonába.

Azt bánom, hogy nem korábban döntöttem így, mert jó itt lenni, a lakókkal jól kijövök.

Nyugalom és tisztaság van, az ellátás jó és bőséges, igény szerint repetázni is lehet. Minden szobához van fürdőszoba is, így egyszerű a tisztálkodás is. Az ápolók és egy orvos is folyamatosan figyel az egészségünkre. Rendezvényeket és foglalkozásokat szerveznek számunkra. A vezetés is törődik velünk, gyakran megkérdezik, hogy vagyunk, jól esett-e az ebéd. Szívesen vagyok itt.

Manci néni (89 éves)

Idén októberben érkeztem ide, a férjem 7 évvel ezelőtt meghalt, a lányom Egerben lakik, hozzá szerettem volna közelebb lenni. Én jól érzem itt magam, tisztességesen bánnak velünk és szépen beszélnek hozzánk. A szobatársammal is megértjük egymást.

Margit néni (89 éves)

Idén október 3-án jöttem ide. 33 éve vagyok özvegy, a hozzátartozóim 120 km-re élnek innen. A fiam nagyon beteg, alig tud mozdulni, ezért a lányunokám jár hozzám rendszeresen látogatóba a férjével. Ilyenkor elvisznek erre-arra, a legutóbb a falumban voltunk. Az unokám nem akarta, hogy egyedül éljek, és télre egyedül maradjak, így kerültem ide. Jó itt nekem, a nővérek tisztelettudóak, és a koszt is finom. Ellátnak, fürdetnek minket, nagyon jó helyünk van itt mindnyájunknak.

Erzsike néni (72 éves)

A családdal közös döntés volt, hogy ide jöjjek. Gyerekkorom óta mozgássérült vagyok, ezért nincs saját családom. Vasárnaponként a húgom látogat. A szobatársakkal már jól összecsiszolódtunk, az ellátás is jó. Jó, hogy az idősek otthonának van saját járműve, amivel tudnak bennünket szállítani orvoshoz, kórházba, bárhová.

Margit néni (93 éves)

4 éve vagyok itt, a fiam második házasságát követően megromlott vele a kapcsolatom, így inkább ide jöttem. A fiam első felesége látogat, vele nagyon jóban vagyok. Hárman vagyunk egy szobában, vannak súrlódások, de azért kijövünk egymással. A nővérek kedvesek, aranyosak.

Juci néni (78 éves)

Áprilisban kerültem ide. A fiam otthon gyakran talált rám úgy, hogy eszméletlen voltam, elestem, így nem mertegyedül hagyni. Csakhogy sem ő, sem a háziorvos nem tudott velem állandóan foglalkozni, így inkább ide hoztak. Nem bántam meg. Az ápolók figyelnek ránk és mi is figyelünk egymásra, nagyon jó szobatársaim vannak. Mindenhéten meglátogat az unokám, unokavőm és a menyem is.