Kincses Sziget Szépkorúak Otthona

Az Otthon 2005. március 23. óta folyamatosan 50 embernek biztosít békés idős kort bentlakásos formában, összesen 555 m2 alapterületen egy- és kétágyas szobákban, valamint apartmanokban. Az egyágyas szoba 14 m2, a kétágyas 19 m2, az apartmanok pedig 38 m2-esek. A szobákhoz korszerű, igényesen berendezett – a nehezen mozgó lakók számára is könnyen igénybe vehető – fürdőszobák, előszobák tartoznak. Minden szobában vonalas telefon biztosítja a családdal történő egyszerű, gyors kommunikációt. A négyszintes épület teljesen akadálymentes. A társalgó, az ízléses étkező, a jó konyha és a korszerűen berendezett teakonyha is a társasági élt színterei.

A lakók teljes körű ellátásáért az otthonvezető és egy mentálhigiénés szakember felel. Egészségi állapotuk megóvásáról és karbantartásáról 1 főnővér, 8 nővér, 1 háziorvos, 1 dietetikus és 1 gyógytornász gondoskodik 24 órás folyamatos beosztásban. Minden szobában található egy könnyen kezelhető nővérhívó berendezés. Nagy hangsúlyt fektetünk a szabadidő értelmes eltöltésére is, melynek megvalósulását főállású foglalkozásszervező garantálja. A nagy udvar és kert, a háziállatok közelsége mind a lakók testi-lelki egészségét hivatott szolgálni. Az Intézményhez saját konyha és mosoda is tartozik.

A hitélet gyakorlására is van lehetőség, hetente egy alkalommal kápolnánkban római katolikus plébános úr végez misét.

Hírek

 • Kincses Farsang 2019

  Idén is elűztük a telet! Lakóink egy kedves színdarabbal örvendeztették meg a többi lakót, volt nevetés, tánc, tombola.Bővebben »
 • Idősek világnapja 2018

  2018 október 6-án az Idősek Világnapja alkalmából intézményünkben megrendezésre került rendezvényünk, amely zenés műsorból, közös ebédből, süteményversenyből állt. Mindemellett sor került legjobb dolgozóink, legaktívabb idős lakóink elismerésére. A rendezvényen lakóink, hozzátartozóik és meghívott vendégeink vettek részt. Képeinket itt megtekintheti.Bővebben »
 • Idősek világnapja 2017

  Idősek világnapja.Bővebben »
 • Patrónus Party 2016

  2016. szeptember 10-én az Idősek Világnapja alkalmából megrendezésre került a Patrónus Party, melyet a továbbiakban hagyományteremtő módon, minden évben szeretnénk megrendezni. A program ökomenikus istentiszteletből, zenés műsorból, közös ebédből, süteményversenyből állt. Mindemellett sor került legjobb dolgozóink, legaktívabb idős lakóink elismerésére. A rendezvényen lakóink, hozzátartozóik és meghívott vendégeink vettek részt. Képeinket itt megtekintheti.Bővebben »
 • III. Patrónus Party

  Évről évre jobb… Idén harmadik alkalommal rendezte meg a Medicin-Liget Egészségmegőrző Alapítvány támogatottjai számára a Patrónus Partyt. Szeptember 10-én, szombaton, csodálatosan napfényes és meleg időben ismét megtelt nyüzsgéssel az egyébként békés, csendes Kincses Sziget Szépkorúak Otthona udvara. A már hagyományosnak mondható Patrónus Party nemcsak a bentlakásos otthon lakói és az alapítvány gondozottjai számára szerveződik. ABővebben »
 • II. Patrónus Party

  Egy esős nap krónikája Szeptember 11-én került sor a Medicin-Liget Alapítvány II. Patrónus Partyjára Noszvajon, a Kincses Sziget Szépkorúak Otthonában.  A tavaly, hagyományteremtő jelleggel elindított programsorozat második állomását lelkes szervezői munka előzte meg, melyben az alapítvány és az időskorúak otthona valamennyi dolgozója derekasan kivette részét. Szervezők, gondozottak, fellépők és támogatók egyaránt lelkesen várták a programot.Bővebben »