Kincses Sziget Szépkorúak Otthona

A Kincses Sziget Szépkorúak Otthonát 2004-ben álmodta meg Hevér János, a Medicin-Liget Alapítvány kuratóriumának akkori elnöke.
Noszvaj külterületén kialakított idősek otthona kezdetben 50 lakónak adott otthont, biztosítva a nyugodt, békés öregkort.
2014-ben telephelyünkön átadásra került az ápolási részlegünk, melyben a magasabb ápolási igényű lakóink kerülnek elhelyezésre. A székhely és telephely ekkor már 71 lakó elhelyezésére nyújtott lehetőséget. Az elkövetkező években intézményünk tovább növekedett, bővítettük az ápolási részleget, megépült egy újabb épületszárny, melyben zömmel egyágyas szobák kerültek kialakításra, eleget téve a felmerülő igényeknek. A bővítéseknek köszönhetően intézményünk székhelyén 50 fő, telephelyén pedig 73 fő ellátottat tudunk fogadni.
Otthonunk – az idős kornak megfelelően kialakított – akadálymentesített épületekben, csendes békés környezetben, családias légkörben teremti meg az ellátottakról való gondoskodást. Intézményünk könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedési eszközzel egyaránt.
Lakóink elhelyezése a két gondozási részlegen zömmel egy- és kétágyas szobákban történik, melyek mindegyikéhez tartozik fürdőszoba. Ápolási részlegünkön a teljes ellátást igénylő, megromlott egészségi állapotú, mozgásában akadályozott, illetve demens lakóink számára háromágyas szobákban történő elhelyezésre van lehetőség, melyekhez közös, akadálymentesített fürdőszobák tartoznak. Minden épületükben kényelmesen berendezett társalgó, teakonyha, étkező fogadja a lakóinkat és a beköltözni vágyókat. Közösségi helyiségünk -melyben a beépített indukciós hurok segítségével a hallókészüléket használók is könnyebben kommunikálhatnak - helyet ad rendezvényeinknek, közös ünnepléseinknek.

Szakképzett dolgozóink biztosítják a bent élő idősek számára az ápolást-gondozást, étkeztetést, mindennapi teendők ellátását. Két mentálhigiénés munkatárs gondoskodik a szabadidő hasznosabbá tételéről, foglalkozásokkal, segítő beszélgetésekkel könnyítik meg a beilleszkedést, s az itt élők mindennapjait. Vezető ápolóink háziorvos és pszichiáter szakorvos segítségével gondoskodik egészségi állapotuk megőrzéséről. A napi ötszöri étkezést saját konyhánkon előállított házias ételekkel biztosítjuk.
Minden dolgozóval folyamatosan arra törekszünk, hogy az otthonunkba beköltöző idős emberek minél előbb beilleszkedjenek, nyugalomban, békességben tölthessék napjaikat, hozzátartozóik biztonságban érezhessék szeretteiket.

Hírek

 • Lakóinkkal való kapcsolattartás

  Tisztelt Hozzátartozók! A lakóinkkal való kapcsolattartásra 2021. november 20-től az új koronavírus járvány miatt alábbi lehetőségeket biztosítjuk: Telefon Telefonon 9.00 óra és 18.00 óra között kereshetik hozzátartozóikat. Online kapcsolattartás Online kapcsolattartásra a hozzátartozókkal videó hívások keretében biztosítunk lehetőséget szerdai és pénteki napokon 14.00 óra – 16.00 óra között. A beszélgetés időtartama maximum 20 perc lehet.Bővebben »
 • Tájékoztató látogatási tilalom elrendeléséről

  Tisztelt Hozzátartozók! A környékbeli településeken a koronavírus megbetegedések számának ugrásszerű emelkedése miatt az intézmény orvosa által kezdeményezve, intézményvezetői hatáskörben eljárva intézményünkben látogatási és kijárási tilalmat rendelek el 2021. november 06. napjától visszavonásig, melyet a lakóink érdekében kérem szíveskedjenek betartani, az intézkedésről tájékoztassák családtagjaikat is. Tájékoztatom továbbá a Kedves Hozzátartozókat, hogy az intézmény lakói között jelenlegBővebben »
 • Tájékoztatás látogatási tilalom feloldásáról

  Tisztelt Hozzátartozók!  A Nemzeti Népegészségügyi Központ 25710-1/2021. EÜIG határozatával 2021. április 29-től a látogatási és intézmény elhagyási tilalom feloldásra került. Ennek értelmében intézményünk lakói 2021. április 30-tól az alábbi feltételek betartásával látogathatók: A látogatás naponta 9.00-11.00 és 15.00-18.00 óra között lehetséges. Lakóinkat csak egészséges személy jöhet látogatni. A közvetlen látogatás lehetősége csak védettségi igazolvánnyal rendelkezőBővebben »
 • Telefonszám változása!

  Tisztelt Hozzátartozók! Tisztelt Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. április 20-án a környékünkön kitört vihar következtében az intézmény telefonközpontja meghibásodott. A hiba elhárítása folyamatban van, de a központi szám elérhetősége akadozhat. Kérjük a központi szám hívása helyett lehetőség szerint a +36-70-320-6273 (telekomos) telefonszámot hívják. Az online kapcsolattartás továbbra is elérhető, előzetes egyeztetés szükséges. Kocsisné Csór KatalinBővebben »
 • Koronavírus elleni védőoltás

  Tisztelt Hozzátartozók! Tájékoztatom Önöket, hogy intézetünk lakói közül mindazok, akiknél orvosi ellenjavallat nem volt, 2021.01.27-én megkapták a PFIZER/BIONTECH által gyártott Comirnaty Covid-19 elleni mRNS vakcinából az első oltást. Az oltottak között az oltást követően mellékhatást nem észleltünk. Arról, hogy az Ön hozzátartozója részesült-e védőoltásban az intézményvezetőtől vagy a főnővértől kérhet konkrét tájékoztatást.   Kocsisné CsórBővebben »
 • Kapcsolattartásra vonatkozó tájékoztatás 2021. január 11-től

  Tisztelt Hozzátartozók! A lakóinkkal való kapcsolattartásra 2021. január 11-től az országos tisztifőorvos által a bentlakásos szociális intézményekben az új koronavírus járvány miatt elrendelt látogatási tilalom visszavonásáig alábbi lehetőségeket biztosítjuk: Telefon Telefonon 9.00 óra és 18.00 óra között kereshetik hozzátartozóikat. Online kapcsolattartás Online kapcsolattartásra a hozzátartozókkal videó hívások keretében biztosítunk lehetőséget hétfői, szerdai és pénteki napokonBővebben »
 • Kapcsolattartásra vonatkozó tájékoztatás

  Tisztelt Hozzátartozók! Az év végi ünnepek alatt 2020. december 21-től december 31-ig a lakóinkkal való kapcsolattartásra alábbi lehetőségeket biztosítjuk 1.      Telefon Telefonon 9.00 óra és 18.00 óra között kereshetik hozzátartozóikat. 2.      Online kapcsolattartás Online kapcsolattartásra a hozzátartozókkal videó hívások keretében biztosítunk lehetőséget, 2020. december 21., 28. és 30-án, 14.00 óra – 16.00 óra között. ABővebben »
 • Látogatási és intézményelhagyási tilalom

  Az országos tisztifőorvos 42935-2/2020/EÜIG iktatószámú határozatával látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el Magyarország valamennyi szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában az új koronavírus miatt. Ennek alapján intézményünk területén 2020. szeptember 8-tól látogatási és intézményelhagyási tilalmat léptetünk érvénybe, mely visszavonásig érvényes. Kocsisné  Csór Katalin intézményvezetőBővebben »
 • Tájékoztató látogatási idő módosításáról

  Tisztelt Hozzátartozók!  A koronavírus fertőzések számának emelkedése miatt intézményünkben a látogatási időt részlegesen korlátozzuk. Intézményünk lakói 2020. szeptember 7-től az alábbi feltételek betartásával látogathatók: A látogatás naponta 15.00-17.00 óra között lehetséges. Lakóinkat csak egészséges személy jöhet látogatni, melynek tényéről minden látogatónak nyilatkoznia kell a diszpécsernél a látogatás megkezdése előtt. Egy lakót egyszerre egy fő látogathat,Bővebben »
 • Látogatási tilalom feloldása

  Tisztelt Hozzátartozók! Az intézményvezetői hatáskörben 2020. július 9-én elrendelt látogatási tilalmat a mai napon részlegesen feloldom. Ennek értelmében intézményünk lakói 2020. augusztus 3-tól az alábbi feltételek betartásával látogathatók: A látogatás naponta 9.00-11.00 és 15.00-18.00 óra között lehetséges. Lakóinkat csak egészséges személy jöhet látogatni, melynek tényéről minden látogatónak a diszpécsernél nyilatkozatot kell aláírnia. A látogatás lehetőségBővebben »
 • Látogatási tilalom

  Tisztelt Hozzátartozók! A környékbeli településeken kialakult új koronavírus megbetegedések miatt intézményünkben látogatási és kijárási tilalmat rendelek el 2020. július 09-től visszavonásig, melyet a lakóink érdekében kérem szíveskedjenek betartani, az intézkedésről tájékoztassák családtagjaikat is. A látogatási tilalom bevezetésére lakóink védelmében, megelőzés céljából volt szükség.  Hozzátartozóik számára csomag leadható az intézmény portáján. További intézkedésekről, valamint a korlátozás feloldásárólBővebben »
 • Látogatási tilalom részleges feloldása

  Tisztelt Hozzátartozók! Az Országos Tisztifőorvos a látogatási tilalom tárgyában 2020. március 8-án kiadott határozatát részlegesen feloldotta. Ennek értelmében intézményünk lakói 2020. június 5-től az alábbi feltételek betartásával látogathatók: A látogatás naponta 9.00-11.00 és 15.00-18.00 óra között lehetséges. Lakóinkhoz csak egészséges személy jöhet látogatni, melynek tényéről minden látogatónak a diszpécsernél nyilatkozatot kell aláírnia. A látogatás lehetőségBővebben »
 • Látogatási tilalom

  Az országos tisztifőorvos látogatási tilalmat rendelt el Magyarország valamennyi bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményben az új koronavírus miatt. Ennek alapján intézményünk területén 2020. március 8-tól látogatási tilalmat léptetünk érvénybe, mely visszavonásig érvényes. Kocsisné  Csór Katalin intézményvezetőBővebben »
 • Kincses Farsang 2019

  Idén is elűztük a telet! Lakóink egy kedves színdarabbal örvendeztették meg a többi lakót, volt nevetés, tánc, tombola.Bővebben »
 • Idősek világnapja 2018

  2018 október 6-án az Idősek Világnapja alkalmából intézményünkben megrendezésre került rendezvényünk, amely zenés műsorból, közös ebédből, süteményversenyből állt. Mindemellett sor került legjobb dolgozóink, legaktívabb idős lakóink elismerésére. A rendezvényen lakóink, hozzátartozóik és meghívott vendégeink vettek részt. Képeinket itt megtekintheti.Bővebben »