Kincses Sziget Szépkorúak Otthona

A Kincses Sziget Szépkorúak Otthonát 2004-ben álmodta meg Hevér János, a Medicin-Liget Alapítvány kuratóriumának akkori elnöke.
Noszvaj külterületén kialakított idősek otthona kezdetben 50 lakónak adott otthont, biztosítva a nyugodt, békés öregkort.
2014-ben telephelyünkön átadásra került az ápolási részlegünk, melyben a magasabb ápolási igényű lakóink kerülnek elhelyezésre. A székhely és telephely ekkor már 71 lakó elhelyezésére nyújtott lehetőséget. Az elkövetkező években intézményünk tovább növekedett, bővítettük az ápolási részleget, megépült egy újabb épületszárny, melyben zömmel egyágyas szobák kerültek kialakításra, eleget téve a felmerülő igényeknek. A bővítéseknek köszönhetően intézményünk székhelyén 50 fő, telephelyén pedig 73 fő ellátottat tudunk fogadni.
Otthonunk – az idős kornak megfelelően kialakított – akadálymentesített épületekben, csendes békés környezetben, családias légkörben teremti meg az ellátottakról való gondoskodást. Intézményünk könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedési eszközzel egyaránt.
Lakóink elhelyezése a két gondozási részlegen zömmel egy- és kétágyas szobákban történik, melyek mindegyikéhez tartozik fürdőszoba. Ápolási részlegünkön a teljes ellátást igénylő, megromlott egészségi állapotú, mozgásában akadályozott, illetve demens lakóink számára háromágyas szobákban történő elhelyezésre van lehetőség, melyekhez közös, akadálymentesített fürdőszobák tartoznak. Minden épületükben kényelmesen berendezett társalgó, teakonyha, étkező fogadja a lakóinkat és a beköltözni vágyókat. Közösségi helyiségünk -melyben a beépített indukciós hurok segítségével a hallókészüléket használók is könnyebben kommunikálhatnak - helyet ad rendezvényeinknek, közös ünnepléseinknek.

Szakképzett dolgozóink biztosítják a bent élő idősek számára az ápolást-gondozást, étkeztetést, mindennapi teendők ellátását. Két mentálhigiénés munkatárs gondoskodik a szabadidő hasznosabbá tételéről, foglalkozásokkal, segítő beszélgetésekkel könnyítik meg a beilleszkedést, s az itt élők mindennapjait. Vezető ápolóink háziorvos és pszichiáter szakorvos segítségével gondoskodik egészségi állapotuk megőrzéséről. A napi ötszöri étkezést saját konyhánkon előállított házias ételekkel biztosítjuk.
Minden dolgozóval folyamatosan arra törekszünk, hogy az otthonunkba beköltöző idős emberek minél előbb beilleszkedjenek, nyugalomban, békességben tölthessék napjaikat, hozzátartozóik biztonságban érezhessék szeretteiket.

Hírek

 • Kincses Farsang 2019

  Idén is elűztük a telet! Lakóink egy kedves színdarabbal örvendeztették meg a többi lakót, volt nevetés, tánc, tombola.Bővebben »
 • Idősek világnapja 2018

  2018 október 6-án az Idősek Világnapja alkalmából intézményünkben megrendezésre került rendezvényünk, amely zenés műsorból, közös ebédből, süteményversenyből állt. Mindemellett sor került legjobb dolgozóink, legaktívabb idős lakóink elismerésére. A rendezvényen lakóink, hozzátartozóik és meghívott vendégeink vettek részt. Képeinket itt megtekintheti.Bővebben »
 • Idősek világnapja 2017

  Idősek világnapja.Bővebben »
 • Patrónus Party 2016

  2016. szeptember 10-én az Idősek Világnapja alkalmából megrendezésre került a Patrónus Party, melyet a továbbiakban hagyományteremtő módon, minden évben szeretnénk megrendezni. A program ökomenikus istentiszteletből, zenés műsorból, közös ebédből, süteményversenyből állt. Mindemellett sor került legjobb dolgozóink, legaktívabb idős lakóink elismerésére. A rendezvényen lakóink, hozzátartozóik és meghívott vendégeink vettek részt. Képeinket itt megtekintheti.Bővebben »
 • III. Patrónus Party

  Évről évre jobb… Idén harmadik alkalommal rendezte meg a Medicin-Liget Egészségmegőrző Alapítvány támogatottjai számára a Patrónus Partyt. Szeptember 10-én, szombaton, csodálatosan napfényes és meleg időben ismét megtelt nyüzsgéssel az egyébként békés, csendes Kincses Sziget Szépkorúak Otthona udvara. A már hagyományosnak mondható Patrónus Party nemcsak a bentlakásos otthon lakói és az alapítvány gondozottjai számára szerveződik. ABővebben »
 • II. Patrónus Party

  Egy esős nap krónikája Szeptember 11-én került sor a Medicin-Liget Alapítvány II. Patrónus Partyjára Noszvajon, a Kincses Sziget Szépkorúak Otthonában.  A tavaly, hagyományteremtő jelleggel elindított programsorozat második állomását lelkes szervezői munka előzte meg, melyben az alapítvány és az időskorúak otthona valamennyi dolgozója derekasan kivette részét. Szervezők, gondozottak, fellépők és támogatók egyaránt lelkesen várták a programot.Bővebben »