II. Patrónus Party

Egy esős nap krónikája

Szeptember 11-én került sor a Medicin-Liget Alapítvány II. Patrónus Partyjára Noszvajon, a Kincses Sziget Szépkorúak Otthonában.

 A tavaly, hagyományteremtő jelleggel elindított programsorozat második állomását lelkes szervezői munka előzte meg, melyben az alapítvány és az időskorúak otthona valamennyi dolgozója derekasan kivette részét. Szervezők, gondozottak, fellépők és támogatók egyaránt lelkesen várták a programot. A derűs jókedvet csupán egyetlen felhő árnyékolta be, amely azonban kitartott egészen szombat délutánig. A pénteki és szombati szakadatlan esőzés miatt a műsorokat a felépített színpad helyett végül az intézmény teraszán kellett bemutatni.

Ennek köszönhetően ismét igaznak bizonyult az ismert mondás: „Sok jó ember kis helyen is elfér.”

 A zsúfoltság ellenére a közönség és a szereplők is szemmel láthatóan élvezték a műsort, melyet az otthon lakóinak „Őszi csúfolódója” nyitott meg. Az idősek 20 perc erejéig megfiatalodtak, korukat meghazudtoló lelkesedéssel énekeltek és szavaltak, majd fürgén perdültek táncra.

 Meghallgattunk egy egész csokor nótát az otthon új lakójától, Kricsfalusy Józseftől, majd a Gyöngyöspatai Óvónők Színjátszókörének „Pletykás asszony” című darabján kacaghatott a közönség. A korhatár nélküli rendezvényen a fiatal generáció is képviseltette magát: a Sirah Hastánccsoport kislányai 15 perces műsor keretében varázsolták elénk a mesés keletet. Rögtön a lányok bemutatója után a Bélapátfalvi Módszertani Intézet fogyatékkal élő lakóinak műsora következett „Baj van a részeg tengerésszel” címmel. A fiatalok egy egyszerű, de látványos koreográfiával lepték meg a közönséget.

 A műsort követően az otthon lakói és hozzátartozóik,valamint az Alapítványban és Alapítványért dolgozók közösen ültek asztalhoz elfogyasztani a Kemencében Készült Ételek Napjára is szánt ízletes versenymenüt: a Tarajos-húsos abrakostarisznyát és a Búbos Túróst.

 A jó hangulatú ebédet követően emléklapok átadására került sor. Az Alapítvány elnöke, Hevér János azon gondozottaknak, dolgozóknak és támogatóknak nyújtotta át az oklevelet, akik az elmúlt év során kiemelkedően sokat tettek a közösségért. A nap végül az idősek éneklésével zárult, akik láthatóan örültek a szokatlanul nagy társaságnak, a jó hangulatnak, a kitüntetésnek, és annak, hogy délután 4 órára végre elállt az eső is…

 -br-

 Egy kép ezer szóval felér! Nézze meg képgalériánkban a II. Patrónus Partyn készült fotókat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük