III. Patrónus Party

Évről évre jobb…

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a Medicin-Liget Egészségmegőrző Alapítvány támogatottjai számára a Patrónus Partyt. Szeptember 10-én, szombaton, csodálatosan napfényes és meleg időben ismét megtelt nyüzsgéssel az egyébként békés, csendes Kincses Sziget Szépkorúak Otthona udvara.

A már hagyományosnak mondható Patrónus Party nemcsak a bentlakásos otthon lakói és az alapítvány gondozottjai számára szerveződik. A hozzátartozókat és kívülállókat is vendégül látja az Alapítvány azzal a nemtitkolt szándékkal, hogy legalább egy napra közelebb kerüljenek egymáshoz a családok, idősek és fiatalok, fogyatékkal élők és egészséges emberek. A Patrónus Party a tolerancia és az odafigyelés napja is egyúttal. Egy nap, amikor rácsodálkozunk egymás tehetségére. Az a nap, amikor a 80-90 évet betöltött idős emberek szívvel-lélekkel énekelnek a színpadon, ahogyan a Kincses Sziget lakói és az egri Petőfi úti idősotthon lakói is tették. S miközben hallgattuk őket arra gondoltunk: milyen irigylésre méltóan energikusak! Ez a nap a csodálkozás napja is volt, amikor tágra nyílt szemmel bámultuk, milyen gyönyörűen lehet táncolni tolószékben is, mint ahogy megmutatták nekünk a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványának pártfogoltjai Csodálatos világ című darabjukban. Láthattunk mazsoretteket, megnézhettük az Egres néptáncegyüttes fergeteges műsorát és gyermekkorunk egyik kedves meséjét, az Aranyszőrű bárányt is feleleveníthettük az MSMME Színfolt színjátszóköre előadása révén. A nótacsokrok, táncos, vidám produkciók között pedig megjelent Krizbai Teca is, aki mostanra egész hazánk szívébe belopta magát csodás hangjával, elbűvölő zongorajátékával és azzal a szerénységgel, amelyet a folyamatos sikerek ellenére is sikerült megőriznie. Teca saját bevallása szerint torokgyulladással küzdött, de ez semmit sem vont le produkciójának értékéből, melyet egy órán át élvezhetett a közönség. A napot, – melyen a rend őrei és a tűzoltóság munkatársai is tiszteletüket tették – a Tekergő Zenekar táncháza zárta vidám dallamokkal és kipirult, táncoló emberekkel.

Bízunk abban, hogy minden látogatónak sikerült egy picit hazavinnie magával abból a szeretetből és vidámságból, amely a III. Patrónus Partyt megtöltötte. S ha valaki lemaradt volna róla, sebaj…Jövőre ugyanekkor ugyanitt! De addig is találnak néhány képet a galériában erről a jól sikerült napról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük